Blog

Pécs szállás

Pécs az egyik leggyönyörűbb város Magyarországon, és tele van történelmi látnivalókkal. Az itt található múzeumok, mecsetek és kulturális események miatt az UNESCO Világörökség része. Ha ellátogatsz Pécsre, akkor érdemes kipróbálni a következő látnivalókat, amelyek garantáltan felejthetetlen élményeket nyújtanak.

  1. Székesegyház

A Székesegyház Pécs egyik legimpozánsabb épülete, amely a középkori Pécs első templomai közé tartozik. Az épület belső terében lenyűgöző freskók, mozaikok és kápolnák találhatók. Az egyik legérdekesebb része az óra tornya, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra.

  1. Zsolnay-kulturális negyed

A Zsolnay-kulturális negyed egy hatalmas kulturális központ, amely a Zsolnay-család kerámiagyárával és az itt található múzeumokkal büszkélkedhet. A negyedben számos művészeti kiállítás és kulturális rendezvény van, és az épületek és parkok magukban foglalják a város történelmét.

  1. Szent István tér

A Szent István tér Pécs központi területe, amely a város életének színhelye. A tér közepén egy szökőkút található, körülötte pedig számos étterem, kávézó és szórakozóhely található. A teret körbeöleli a város legnagyobb szórakoztató negyede.

  1. Cella Septichora Látogatóközpont

A Cella Septichora Látogatóközpont az ókori római kori keresztény sírkamrákhoz vezető út mentén található, és a város történelmének egyik legfontosabb emlékhelye. A látogatóközpontban található kiállítások a kereszténység korai történetére és az ókori római kori művészetre fókuszálnak.

  1. Pécsi mecset

A Pécsi mecset a város legnagyobb mecsete, amely 2012-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Az épület belső terében számos műalkotás és díszítés található, amelyek az iszlám kultúrát mutatják be.

Ezek csak néhány látnivaló, amelyek Pécsre látogatva láthatóak.

https://www.szallasok-apartmanok.hu/king-apartman-pecs-ntak-eg20011615/
https://www.szallasok-apartmanok.hu/beloved-apartment-pecs-ntak/
https://www.szallasok-apartmanok.hu/szabolcs-vezer-fogado-pecs-ntak-pa19001374/
https://www.szallasok-apartmanok.hu/tulipan-panorama-apartman-pecs-ntak-eg19008885/
'Fel a tetejéhez' gomb